Ecologische
Boomgaard

Bijzonder fruit

Vruchtenwijn

 
line decor
  
line decor

 
 
 
 
 
 

23 Augustus 2014 OOGSTFEEST Haulerwijk

 
Oogstfeest in Haulerwijk
“De Hagen” biologische boomgaard, “Klein Dierenpark Haulerwijk” & “tuin der Mogelijkheid” presenteren zich 23 augustus 2014 met een Oogstfeest.
Met de natuur in aanraking komen, proeven, ruiken, ideeën krijgen, ontmoeten, samen verwonderd zijn, zijn een aantal van de vele Mogelijkheden!
U kunt zich met de huifkar, getrokken door een  kleine tractor,  langs de verschillende locaties laten vervoeren. Ook rijdt hij langs zorgcentrum Sinnehiem om bewoners en familie “voor huis” op te halen. Op het kinderveld rijdt een pony met sulky rond voor de kinderen.
Desgewenst kunt u op de tuin uitstappen om te kijken welke metamorfose er in een half jaar tijd heeft plaatsgevonden. Verder zijn er verschillende presentaties, zoals spinnen, breien, speksteen, zelfgemaakt kinderspeelgoed, schilderijen. Ook wordt er met belangstellenden een bijenhotel gemaakt. Er zijn nog meer Mogelijkheden, maar dat is nog even een verrassing.
In de nabijheid van de tuin , komt de Indianen tipi te staan,.  U wordt daar onthaald met een voordracht over bijen en honing en  met didgeridoo muziek.
U kunt op de tuin voor een geringe vergoeding koffie, thee , limonade en zelfgemaakte taart nuttigen of courgettesoep proeven.
Dan gaat de tocht verder naar het Klein Dierenpark, zo prachtig gecreëerd door Henk de Jong. Ook daar zou u uit kunnen stappen om de kippetjes kuikens, pauwen, kalkoenen, Annebrit het Friese paard met dochter Quinsi het veulen en misschien inmiddels nog veel meer dieren te bewonderen.
Vervolgens gaat de tocht door het park, waar mogelijk nog iets met paarden te doen is,  langs een romantisch  parkpad naar de nieuw aangelegde brug van boomgaard de Hagen, al 38 jaar  biologisch. Daar kunt u pannenkoekjes bakken met vers fruit of een smoothie nuttigen en voor wie goed ter been is, is er een rondleiding langs alle 50 verschillende gewone en bijzondere fruitbomen en struiken.
We zien uw komst tegemoet en hopen elkaar wederzijds te inspireren!

 

Graag Parkeren bij de vaart op Slotemaker de Bruineweg of bij de achteringang van de boomgaard bij het voetbalveld. Of bij de tennisbaan. Zie ook deze website bij routebeschrijving. Alleen minder validen kunnen bij de boomgaard zelf parkeren.

 
 
 
 
 
 

Aronia

CONTACTINFORMATIE:
De Hagen
Slotemaker de Bruïneweg 34
8433MD Haulerwijk
tel: 06-34500457
fax: 0516-423292
e-mail: dehagen@planet.nl