Boomgaard

Bijzonder fruit

Biodiversiteit

 
line decor
  
line decor

 
 
 
 
 
 

BOMEN SNOEIEN

 
 

Hoogstam -en halfstamfruitbomen zijn zeer karakteristiek voor 'De Hagen' Om de boomgaard vitaal te houden is het noodzakelijk om met regelmaat de fruitbomen te snoeien. Maar snoeien doet groeien. Daarom is het van groot belang om te leren hoe een fruitboom gesnoeid moet worden, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor het behoud van de boom. Heeft u enkele halfstam- of hoogstamfruitbomen en wilt u deze gaan snoeien, dan heeft u nu de kans om uw kennis te vergroten door de cursus Bomen snoeien van 'De Hagen'.


Inhoud cursus

In de boomgaard kan sprake zijn van achterstallig onderhoud aan fruitbomen. Zeker als de fruitbomen al geruime tijd geen onderhoud hebben gehad of zelfs zijn afgestorven. Tijdens deze cursus wordt u geleerd wat het snoeien van fruitbomen als functie heeft. Het snoeien heeft tot doel om evenwicht in de kroonvorming aan te brengen. Voordat u het snoeien in de praktijk gaat uitvoeren, moet u wel weten wat u moet en kan snoeien. Tijdens de theorie wordt u geleerd de verschillende onderdelen van een fruitboom te herkennen.

De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Tijdens het praktijkgedeelte kunt u na de vakbekwame uitleg van de cursusleider ook zelf gaan snoeien.

De kosten voor deze cursus zijn € 35,- per persoon.

 
 
 
 
 
 

Aronia

CONTACTINFORMATIE:
De Hagen
Slotemaker de Bruïneweg 34
8433MD Haulerwijk
tel: 06-34500457
fax: 0516-423292
e-mail: dehagen@planet.nl